Nyhed

Gik du glip af noget i august?

Vi har samlet det bedste indhold fra august måned, så du hurtigt kan følge op på alt fra spændende juridiske nyheder, vores seneste insight, Citizenship 2018 og kåringen af årets virksomhedsjurist.

Menneskerettigheder i en opbrudstid - hvad betyder det for danske virksomheder?

Hvad skal vi egentlig bruge menneskerettighederne til, og hvis ansvar er det at beskytte dem? Vi giver her et kort overblik over de vigtigste forpligtelser, virksomhederne har, og tips til, hvordan menneskeretsprincipper kan integreres i virksomhedens compliance-tiltag.

Læs insighten.

Vinderen af Virksomhedsjuristprisen 2018 er fundet

Torsdag den 23. august afholdt vi Virksomhedsjuristprisen 2018 sammen med Danske Virksomhedsjurister. Det blev Bang & Olufsens juridiske afdeling, der løb med sejren og valgte at donere den medfølgende check på 75.000 kr. til et godt formål.

Læs, hvorfor valget faldt på B&O, og hvem checken gik til.

Bortvisning var ikke berettiget, selvom lægeerklæring var afleveret for sent

Hvornår er det egentlig berettiget at bortvise en medarbejder? Når vedkommende ikke afleverer en påkrævet lægeerklæring til tiden? Ikke ifølge den faglige voldgift, der tog stilling til en sag, hvor en læge var blevet uretmæssigt bortvist. Ifølge opmanden kræver det nemlig en samlet vurdering at berettige en bortvisning.

Læs mere om sagen.

Markedsføring på sociale medier: Notifikationer på Facebook er også spam

Markedsføringslovens spamforbud rækker ud over klassisk e-mailmarkedsføring. Men hvor langt? Og hvad skal man egentlig have samtykke til for at overholde lovgivningen?

Læs nyheden, og få gode råd til et dækkende samtykke.

Offentlige myndigheder skal kunne repræsenteres af egne ansatte under retssager

I denne nyhed ser senioradvokat Rasmus Schmidt nærmere på justitsministerens lovforslag om, at offentlige myndigheder – i højere grad – skal have adgang til at lade sig repræsentere af egne ansatte i civile retssager.

Læs mere om lovforslaget, og hvad det indebærer.

Kromann Reumert udgiver Citizenship-rapport

August var måneden, hvor vi udgav vores CSR-rapport, Citizenship 2018. Her kan du læse om vores forskellige CSR-initiativer, herunder vores pro bono-arbejde med fokus på børn, unge og uddannelse, vores grønne tiltag og ambitiøse arbejde med at dele vores viden med dansk erhvervsliv.

Du kan også læse om, hvordan vi arbejder med verdensmålene, menneskerettigheder og bæredygtighed som en integreret del af vores og vores klienters forretning. 

Facebook får bøde på 500.000 britiske pund af det britiske datatilsyn

Cambridge Analytica-skandalen medførte, at Facebook fik en bøde på 500.000 britiske pund af det britiske datatilsyn. En bøde, der kunne have været et milliardbeløb, hvis Facebook var blevet dømt, efter databeskyttelsesforordningen fandt anvendelse.

Læs mere om afgørelsen.

Europa-Kommissionen pålægger Google milliardbøde

32 milliarder kroner. Så omfattende var den bøde, Google fik for sit misbrug af sin dominerende stilling på markedet for generel internetsøgning. En bøde, der desuden er den største, Europa-Kommissionen nogensinde har udstedt.

Læs mere om sagen.

Kontakt

Arne Møllin Ottosen
Partner (København)
Dir. +45 38 77 44 66
Mob. +45 20 19 74 62