Nyhed

Gik du glip af noget i september?

September er nu gået, og vi bød efteråret velkommen med nyt om blandt andet nedrivningskarteller, mindstekrav i udbudsmaterialer og en ny kursusrække. Vi har her samlet nogle af de vigtigste nyheder, så du kan holde dig opdateret.

Hvordan skal mindstekravet forstås?

Klagenævnet har på ny taget stilling til et spørgsmål om forståelsen af et mindstekrav. Med en konkret begrundelse fandt Klagenævnet i den pågældende sag mellem B. Braun Medical A/S og Region Midtjylland, at klager ikke berettiget kunne have været i tvivl om mindstekravet. Sagen er et godt eksempel på, hvor vigtigt det er, at ordregivere formulerer sig præcist i udbudsmaterialer.

Læs mere om sagen

Berettiget at bortvise medarbejder grundet mistanke om tyveri 

Det var et alvorligt tillidsbrud, som berettigede en bortvisning, at en plejemedarbejder ikke kunne redegøre for, hvorfor en bluse magen til én der var meldt stjålet af en kunde lå i plejerens arbejdsbil efter et besøg hos kunden. Det kunne ikke føre til en anden vurdering, at plejeren i en straffesag blev frikendt for tyveriet af blusen. Du kan her blive klogere på, hvordan sagen forløb.

Læs nyheden

Kromann Reumerts kursusrække inden for bank- og finansieringsret, finansiel regulering og kapitalforvaltning samt kapitalmarkedsret i efteråret/vinteren 2019/2020

Download vores kursusoversigt, hvor du kan læse mere om kurserne og om tilmelding.

Download kursusoversigten

Dommen er faldet i KPC-sagen: En bygning med grund er ikke en "byggegrund"

EU-Domstolen har afsagt dom i KPC-sagen om moms og byggegrunde. Dommen fastslår, at der ikke EU-retligt er tale om en byggegrund, når en ejendom med en eksisterende og funktionsdygtig bygning overdrages ‒ selvom der sidenhen skal ske delvis nedrivning af bygningen ‒ i hvert fald ikke i den pågældende situation, for dommen har nuancer.

Læs mere om sagen

Væsentlige transaktioner med nærtstående parter skal godkendes og offentliggøres 

Den 10. juni 2019 trådte reglerne i selskabsloven om godkendelse og offentliggørelse af transaktioner med nærtstående parter i kraft. Reglerne skal sikre, at der er tilstrækkelig gennemsigtighed for aktionærer i børsnoterede selskaber, og at transaktioner med nærtstående parter gennemføres på almindelige markedsmæssige vilkår.

Læs mere om reglerne

Tre virksomheder vedtager bødeforlæg i nye sager om nedrivningskarteller

Det omfattende sagskompleks om karteller i nedrivningsbranchen har endnu engang udviklet sig. Tre nedrivningsvirksomheder har således i alt vedtaget bødeforlæg på 6,4 mio. kroner. Derudover har tre ledende medarbejdere fra to af virksomhederne hver især vedtaget bøder på 125.000 kr. for deres andel i overtrædelserne.

Læs mere om sagskomplekset

Event: How to successfully exit your Nordic tech company

Join Hampleton Partners and Kromann Reumert for valuable insights into M&A trends, valuations and transactions in Denmark and the other Nordic countries and the opportunity to network with other business leaders.

Kontakt

Anders Stubbe Arndal
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 05
Mob. +45 20 44 21 92