Nyhed

International arbejdskraft - klare anbefalinger

Virksomhedsforum for Globale Risici har udgivet en rapport med anbefalinger til regeringen om, hvordan danske virksomheders modstandsdygtighed kan styrkes og vækstmuligheder kan udnyttes. Anbefalingerne indeholder blandt andet nogle af Kromann Reumert udarbejdede løsningsforslag med formål om øget tiltrækning af international arbejdskraft.

Kort - International handel - jordklode - verden - lup - 1920x1080

Virksomhedsforum for Globale Risici har udarbejdet en rapport, der indeholder en række anbefalinger til regeringen om, hvordan danske virksomheders modstandsdygtighed kan styrkes og vækstmuligheder kan udnyttes i en ny geopolitisk virkelighed.

Rapporten anbefaler blandt andet, at der hurtigst muligt implementeres smidigere regler for at rekruttere udenlandsk talent fra tredjelande. Virksomhedsforum for Globale Risici henviser i rapporten til de konkrete forslag til lovændringer, som var medtaget i hvidbogen "Når internationale talenter støder mod den danske mur". Hvidbogen er udarbejdet af Axcelfuture for Lundbeckfonden og Novo Nordisk Foundation, og Kromann Reumert har udarbejdet de juridiske løsningsforslag, som nu indgår som konkrete anbefalinger i rapporten. 

Samtidig kan vi glæde os over, at flere af forslagene allerede er blevet implementeret siden hvidbogen med vores løsningsforslag blev offentliggjort (se vores tidligere nyheder om emnet her og her). Med afsæt i anbefalingerne fra Virksomhedsforummet håber vi, at regeringen vil tage skridt til, at de tilbageværende løsningsforslag bliver fuldt implementeret for at styrke Danmarks konkurrenceevne og udviklingsmuligheder.

Vores rådgivning

Har du og din virksomhed spørgsmål vedrørende international arbejdskraft og de kommende ændringer til reguleringen på dette område? Du er meget velkommen til at række ud til vores specialister inden for arbejds- og ansættelsesret, der står klar til at hjælpe.

Danmark: En vinder i en ny verden

Rapporten kan tilgås her (læs side 83-84).

Virksomhedsforum for Globale Risici

 

 

Juridiske specialer

Kontakt

Marianne Granhøj
Partner (København)
Dir. +45 38 77 46 80
Mob. +45 24 27 48 20
Nicoline Hermann Stilling
Senior Associate, Advokat (København)
Dir. +45 38 77 43 33
Mob. +45 61 20 35 44
Maja Ilsø
Associate, Advokat (København)
Dir. +45 38 77 11 86
Mob. +45 24 86 00 83