Nyhed

Vores specialister guider dig igennem ESG-agendaen

Fokus på ESG, samfundsansvar og bæredygtighed har aldrig fyldt mere end nu i danske virksomheder. De mange nye regler på området gør det samtidig meget komplekst at navigere i. Derfor har vi formaliseret vores ESG-rådgivning.

ESG - Environmental, Social and Governance

ESG har – sammen med det store fokus på compliance i alle henseender – for alvor vundet indpas i de seneste par år. Vores specialister har mange års erfaring med at rådgive om forhold inden for både E (Environmental), S (Social) og G (Governance), men med den stigende opmærksomhed på området har vi nu etableret et tværgående team af jurister med kompetencer på de forskellige områder. På den måde sikrer vi både en holistisk tilgang og den nødvendige bredde og ekspertise, så du som klient modtager specialistrådgivning inden for alle juridiske aspekter af en given ESG-problemstilling. 

"Vi har i mange år rådgivet om alt fra energiaftaler, bæredygtige udbud og IT-kontrakter til medarbejderpolitikker og compliance-due diligence, som alle falder inden for ESG-området. Med det øgede fokus på ESG i samfundsdebatten og ude i virksomhederne har vi nu forankret rådgivningen hos et dedikeret ESG-team bestående af specialister, som dækker de relevante specialer inden for de tre søjler," siger partner Maria Holst Levin.

Senioradvokat Laura Nelson Marusic er en af specialisterne i teamet. Laura har en baggrund fra blandt andet FN-systemet, hvor hun har arbejdet med bæredygtighed, samfundsansvar og menneskerettigheder i en årrække. Hos Kromann Reumert rådgiver hun også om "business ethics", herunder antikorruption og sanktioner, som er vigtige aspekter af "Governance"-søjlen i ESG. 

"Min tid i FN har givet mig et stort kendskab til bæredygtighedsagendaen, dens udvikling og aktører og dermed også et godt fundament for at forstå det komplicerede netværk af både regulatoriske- og stakeholderkrav, som virksomheder verden over bliver mødt med i disse år. Det politiske fokus på regulering af området giver god anledning til at binde vores rådgivning sammen i et team af specialister med forskellige indsigter og kompetencer, så vi og vores klienter kan arbejde endnu mere målrettet og ambitiøst med ESG til alles bedste," fortæller Laura, der også er én af Kromann Reumerts to interne videnambassadører på ESG-området.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed på ESG-området.

Kontakt

Jacob Høeg Madsen
Partner (København)
Dir. +45 38 77 44 58
Mob. +45 40 30 30 16