Nyhed

Velkommen til den nye domsdatabase

Den 6. januar 2022 åbnede Danmarks Domstole for adgangen til den nye domsdatabase. Nu har advokater, borgere og andre interessenter derfor nem og fri adgang til domme afsagt ved de danske domstole. Læs mere om databasen i denne nyhed.

Kartotek - mapper i skuffe - arkiv - blå baggrund

Domsdatabasen er nu åben. En database, som er meget brugervenlig. Det er nemt at fremsøge relevante domme. En søgning i databasen kan for eksempel tilpasses efter nøgleord, retsinstans, sagsnummer, sagsemne og sagsdeltagere, alt efter hvilke oplysninger man har tilgængelige forud for en søgning. 

Domsdatabasen indeholder på nuværende tidspunkt kun et begrænset antal nyligt afsagte domme, men det er ambitionen, at databasen løbende skal udvides med yderligere domme. Det vil blandt andet ske i takt med, at der afsiges nye domme.

I første omgang er det afgørelser afsagt af Højesteret, landsretterne samt Sø- og Handelsretten, der vil blive tilgængelige på domsdatabasen. Det er herefter ambitionen, at afgørelser fra landets byretter også løbende vil blive tilgængelige i domsdatabasen.

Med andre ord er domsdatabasen på nuværende tidspunkt i sin spæde begyndelse. Det bliver spændende at følge udviklingen af databasen, og hvordan dette nye værktøj i praksis vil blive taget i brug af advokater, borgere og øvrige interessenter. 

Højesterets og Sø- og Handelsrettens eksisterende afgørelsesdatabaser vil stadig blive opretholdt, som også indtil videre vil blive opdateret med nye afgørelser. 

Læs nyheden fra Danmarks Domstole, og få adgang til Domsdatabasen.

Læs vores tidligere nyhedsbrev fra den 11. november 2021 om den nye domsdatabase. 

Juridiske specialer

Kontakt

Claus Juel Hansen
Partner (København)
Dir. +45 38 77 44 45
Mob. +45 21 26 90 70
Bo Knudsen
Director, advokat (Aarhus)
Dir. +45 38 77 43 13
Mob. +45 20 19 74 15
Amalie Walsøe
Assistant Associate, Advokatfuldmægtig (København)
Dir. +45 38 77 32 83
Mob. +45 24 86 00 61