Nyhed

Den tyske stål­distributør Klöckner får godkendelse til at oprette online-handels­platform

Bundeskartellamt har godkendt Klöckners planlagte onlineplatform, XOM Metals, der skal fungere som et handelssted for business-to-business-køb og -salg af stål. Godkendelsen kommer, efter at Klöckner har ændret platformens organisatoriske tilknytning og dele af dens funktioner for at undgå de konkurrencemæssige problemer, som den planlagte handelsplatform oprindeligt gav anledning til.

Bundeskartellamts pressemeddelelse af 28. februar 2018 – Klöckner darf digitale Plattform für Stahlprodukte starten

Af stipendiat Mathias Rønø Bove

De konkurrencemæssige betænkeligheder, som Bundeskartellamt oprindeligt havde ved handelsplatformen, vedrørte først og fremmest tilgængeligheden af prisinformation, som en åben handelsplatform ville medføre. Adgangen til prisinformationer ville være problematisk, fordi brugere af handelsplatformen ville være konkurrerende virksomheder, som derved kunne indrette deres egne priser efter de tilgængelige data.

For at undgå denne uhensigtsmæssige gennemsigtighed har Klöckner nu indrettet platformen, så adgangen til informationer om priser er begrænset. I den forbindelse har Klöckner også gjort adgangen til prisinformationen betinget af, at brugerne er loggede ind og registrerede på onlineplatformen.

Et andet konkurrencemæssigt problem var, at Klöckner selv, gennem to datterselskaber, ville være konkurrent til de øvrige brugere af platformen. Det problem har Klöckner mindsket ved at sikre en organisatorisk adskillelse mellem handelsplatformen og virksomheden selv.

På baggrund af ændringerne i onlineplatformens virke har Bundeskartellamt slået fast, at der ikke længere er risiko for, at den strider mod konkurrencereglerne.

Afgørelsen er interessant, fordi den viser, at der med brug af de fornødne fortrolighedsforanstaltninger godt kan laves handelsplatforme, som konkurrenter også kan benytte, uden at det skaber et konkurrencemæssigt problem.

Juridiske specialer

Kontakt

Jens Munk Plum
Partner (København)
Dir. +45 38 77 44 11
Mob. +45 21 21 00 22
Erik Bertelsen
Partner (Aarhus)
Dir. +45 38 77 43 11
Mob. +45 20 19 74 12
Morten Kofmann
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 35
Mob. +45 24 86 00 40