Nyhed

Transfer pricing: Dokumentationspligten for danske transaktioner lempes

Skatteministeren foreslår i et nyt lovforslag, at transfer pricing-dokumentationspligten lempes for visse rent danske transaktioner. Dokumentationspligten skal fremover kun finde anvendelse i de situationer, hvor forkerte afregningspriser i forbindelse med transaktionerne kan udnyttes til skattespekulation og skatteundgåelse.

Transfer pricing 3840x2160.jpg

I dag skal selskaber inden for samme koncern udarbejde skriftlig dokumentation for transaktioner mellem koncernens selskaber, uanset om selskaberne i transaktionen alle er undergivet almindelig dansk selskabsbeskatning. Dokumentationen skal udarbejdes løbende og indgives til Skattestyrelsen senest 60 dage efter fristen for indgivelse af oplysningsskemaet.

I lovforslaget er oplistet, hvornår der fremover skal udarbejdes transfer pricing-dokumentation:

  • Den ene part i den kontrollerede transaktion er en udenlandsk fysisk eller juridisk person, eller udgør et fast driftssted beliggende på Færøerne, i Grønland eller i en fremmed stat, herunder efter bestemmelserne i en dobbeltbeskatningsoverenskomst.
  • Den ene part i den kontrollerede transaktion beskattes efter tonnageskatteloven, medmindre alle parterne i den kontrollerede transaktion kun beskattes efter tonnageskatteloven.
  • Den ene part i den kontrollerede transaktion beskattes efter kulbrinteskatteloven, medmindre alle parterne i den kontrollerede transaktion kun beskattes efter kulbrinteskatteloven.
  • Den ene part i den kontrollerede transaktion er en andelsforening, medmindre alle parterne i den kontrollerede transaktion er andelsforeninger.
  • Den ene part i den kontrollerede transaktion er omfattet af selskabsskattelovens § 1, stk. 1, nr. 6 (omfatter blandt andet korporationer, stiftelser, legater og selvejende institutioner).
  • Den ene part i den kontrollerede transaktion er omfattet af selskabsskattelovens § 3 (omfatter personer som er undtaget fra selskabsbeskatning).

Skattestyrelsen kan fortsat også for så vidt angår nationale transaktioner bede virksomhederne om at dokumentere, at priser og vilkår for kontrollerede transaktioner er fastsat på armslængdevilkår, herunder om at udarbejde materiale. 

Det foreslås, at reglerne vedrørende den lempede dokumentationspligt har virkning for indkomståret 2021, der påbegyndes den 1. januar 2021 eller senere.

Har du spørgsmål eller bemærkninger til lovforslaget, er du velkommen til at kontakte en af vores eksperter på området.

Juridiske specialer

Kontakt

Arne Møllin Ottosen
Partner (København)
Dir. +45 38 77 44 66
Mob. +45 20 19 74 62
Lenni Hangaard Jensen
Associate, Advokat (Aarhus)
Dir. +45 38 77 12 28
Mob. +45 24 86 01 27