Nyhed

Skattestyrelsen kontrollerer forældrekøb

I forlængelse af den nylige stramning af reglerne for forældrekøb i virksomhedsordningen har Skattestyrelsen sendt brev ud til alle ejere, der er berørt af de nye regler. Få genopfrisket ændringen af reglerne i denne nyhed.

Nøgle og nøglering med bolig på

Den 1. januar 2021 trådte nye regler for "forældrekøb" i virksomhedsordningen i kraft. Kort fortalt medfører de nye regler, at der ikke længere vil være en skattefordel ved at købe f.eks. en ejerlejlighed i virksomhedsordningen, når lejligheden udlejes til børn eller andre nærtstående. Den skattemæssige fradragsværdi af renteudgifter vedrørende køb af lejligheden blev nedsat til ca. 33 %, hvor de tidligere kunne have en fradragsværdi på ca. 56 %. Efter de nye regler har renterne samme fradragsværdi, som hvis ejeren købte lejligheden som privatperson uden for virksomhedsordningen.

Læs også vores omtale af de nye regler: Forældrekøb kan fortsat placeres i virksomhedsordningen.

Skattestyrelsen har nu sendt brev ud til alle ejere, som er berørte af lovændringen. I brevet minder Skattestyrelsen ejerne om at ændre deres forskudsopgørelse, så der tages højde for det reducerede rentefradrag. Efter lovændringen skal man nemlig selv beregne en rentekorrektion, som opgøres af den gæld, der er i forældrekøbsejendommen, og ændre sin forskudsopgørelse.

Uanset ændringerne er forældrekøb fortsat mulige, og det kan konkret forsat være fordelagtigt at foretage dem i virksomhedsordningen. Kromann Reumert hjælper gerne med at vurdere mulighederne.

Læs også: Husk de afgiftsfrie gaver.

Juridiske specialer

Kontakt

Arne Møllin Ottosen
Partner (København)
Dir. +45 38 77 44 66
Mob. +45 20 19 74 62
Michael Nørremark
Partner (København)
Dir. +45 38 77 44 61
Mob. +45 24 86 00 53
Lenni Hangaard Jensen
Associate, Advokat (Aarhus)
Dir. +45 38 77 12 28
Mob. +45 24 86 01 27