Nyhed

Nyt fra EU: Work-life balance til forældre og omsorgs­personer

Den 24. januar 2019 blev Ministerrådet og Europa-Parlamentet enige om indholdet af det nye work-life balance-direktiv, hvis overordnede formål er at forbedre muligheden for balance mellem arbejdsliv og privatliv for forældre og omsorgspersoner.

Hvis direktivet vedtages, forventer EU, at flere mænd vil tage familierelateret orlov, hvilket skal øge kvinders deltagelse på arbejdsmarkedet. Direktivet vil blandt andet medføre, at to måneder af hver forælders barsel ikke kan overføres til den anden forælder. Dermed forventer EU, at en større del af forældreorloven end i dag bliver forbeholdt fædrene. 

Et af direktivets øvrige forslag er, at alle arbejdstagere skal have ret til fem årlige omsorgsdage, som arbejdstageren kan benytte til at tage sig af eksempelvis et familiemedlem.

Hvis direktivet vedtages, må det forventes, at medlemslandene vil få en frist på tre år til den nationale implementering.

Kromann Reumert følger den videre vedtagelsesproces tæt, herunder den retlige og praktiske betydning for danske virksomheder.

Juridiske specialer

Kontakt

Marianne Granhøj
Partner (København)
Dir. +45 38 77 46 80
Mob. +45 24 27 48 20
Kristian Bro
Director, advokat (København)
Dir. +45 38 77 42 47
Mob. +45 51 38 17 34