Nyhed

Nye børsregler i juli 2016 - Kromann Reumert holder dig opdateret

Som opfølgning på vores seminarer om den nye markedsmisbrugsforordning vil vi frem mod den 3. juli 2016 sætte fokus på dette område og løbende opdatere dig om relaterede emner. Den nye markedsmisbrugsforordning benævnes i daglig tale også som "MAR".

Det store fremmøde til vores seminarer "Nye børsregler i 2016" og de mange spørgsmål efterfølgende viste os, at der er stor interesse for markedsmisbrugsforordningen (Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 af 16. april 2014 om markedsmisbrug), og hvordan vi i praksis får implementeret de nye regler.

Tilbagemeldingerne viste samtidig, at mange udstedere er usikre på, hvordan man mere praktisk skal forholde sig til markedsmisbrugsforordningen i virksomheden. Bl.a. gav de nye regler anledning til flere konkrete spørgsmål om intern viden: Hvornår er der tale om intern viden? Hvornår skal der ske offentliggørelse af intern viden? Og hvornår kan der ske udsættelse af offentliggørelse af intern viden?

Al information om Markedsmisbrugsforordningen samlet ét sted

For at imødekomme de mange spørgsmål, har vi valgt at samle al information om markedsmisbrugsforordningen ét sted - på www.kromannreumert.com/MAR. Her finder du foruden information om markedsmisbrugsforordningen og relaterede emner, en lovsamling med relevante regler i relation til markedsmisbrugsforordningen, guidelines fra den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed (ESMA), en Q&A, og på sigt praksis og afgørelser. Siden vil løbende blive opdateret, ligesom vi holder dig ajour via vores nyhedsbreve.  

For regelsættet er kompliceret. Det består af både EU-regler og danske regler, og der er flere nye regler på vej. Kommissionen vedtog for eksempel den 10. marts 2016 en gennemførelsesforordning vedrørende de tekniske standarder for insiderlister (Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2016/347 af 10. marts 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår det præcise format for insiderlister og for ajourføring af insiderlister) . Endelig er alle fortolkningsbidrag, guidelines mv. endnu ikke på plads. 

EU-reglerne

Markedsmisbrugsforordningen er som navnet angiver en forordning. Forordningsformen er valgt for at skabe ens regler i EU. En forordning er direkte anvendelig i medlemsstaterne, og reglerne om markedsmisbrug mv. skal dermed fremover findes direkte i markedsmisbrugsforordningen. Guidelines, fortolkningsbidrag mv. kommer fra EU, og dette stiller krav til, at selskaberne holder sig orienteret herom. 

De danske regler

For så vidt angår de danske regler, fremsatte Erhvervs- og Vækstministeren den 30. marts 2016 et lovforslag (Lovforslag nr. L 159 ændring af lov om værdipapirhandel m.v.), der bl.a. har til formål at foretage de ændringer af værdipapirhandelsloven, som er foranlediget af markedsmisbrugsforordningen. Ifølge lovforslaget ophæves visse regler i værdipapirhandelsloven, der som anført ovenfor fremover reguleres i markedsmisbrugsforordningen, bl.a. hele kapitel 10 om markedsmisbrug mv. Visse regler i markedsmisbrugsforordningen kræver dog implementering i national lovgivning, og disse fremgår ligeledes af lovforslaget. I november 2015 sendte Finanstilsynet udkast til lov om kapitalmarkeder (Udkast til forslag til lov om kapitalmarkeder af 16. november 2015), der skal erstatte værdipapirhandelsloven, i høring. Lovforslaget er endnu ikke fremsat.

Vi holder dig opdateret

siden her samt i vores nyhedsbreve vil vi løbende opdatere dig om bl.a.: 

  • Insiderlister 
  • Intern viden
  • Ledende medarbejderes transaktioner og hermed forbundne indberetningspligt
  • Whistleblower-ordninger
  • Markedssonderinger
  • Strafferetlige sanktioner 
  • Aktietilbagekøb og stabilisering
  • Interne regler

Kromann Reumert håber på med sine nye tiltag at kunne klæde dig godt på til den 3. juli 2016 og tiden derefter.

Juridiske specialer

Kontakt

Marianne Philip
Partner (København)
Dir. +45 38 77 44 44
Mob. +45 40 79 10 14
Christian Lundgren
Partner (København)
Dir. +45 38 77 45 30
Mob. +45 40 74 37 75
Pernille Høstrup Dalhoff
Director, advokat (København)
Dir. +45 38 77 43 41
Mob. +45 24 86 00 59