Nyhed

Ny meddelelse fra EUIPO og EU-Kommis­sionen om Brexits konsekvenser for EU-vare­mærker og -designs

EUIPO (Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret) og EU-Kommissionen har for nyligt udsendt en meddelelse, hvor Brexits mulige konsekvenser for EU-varemærker og -designs præciseres.

I meddelelsen gør EUIPO og EU-Kommissionen opmærksom på, at beskyttelsen af EU-varemærker og -designs ikke længere vil have juridisk gyldighed i Storbritannien efter den 30. marts 2019, hvor Storbritannien officielt forlader EU. Det samme gør sig gældende for verserende ansøgninger hos EUIPO. EU-varemærker og -designs vil dog fortsat være beskyttet i de tilbageværende 27 medlemslande. Ved optagelsen af nye medlemslande i EU vil registreringerne af EU-varemærker og -designs – som hidtil – udvides til at gælde i de nye medlemslande, hvilket sker uden yderligere formaliteter og gebyrer.

Konsekvenserne, som EUIPO og EU-Kommissionen præciserer i meddelelsen, er med forbehold for indholdet i en eventuel udtrædelsesaftale, som EU og Storbritannien kan indgå. Fordi indholdet af en eventuel udtrædelsesaftale endnu ikke er kendt, opfordrer EUIPO og EU-Kommissionen rettighedshavere og ansøgere til at tage de nødvendige forholdsregler forud for Storbritanniens udtrædelse af EU.

Vi anbefaler, at virksomheder, der har sine primære aktiviteter i Storbritannien, overvejer at indlevere en national ansøgning om beskyttelsen af sine rettigheder i Storbritannien. 

Kromann Reumert følger forhandlingerne tæt, og vi vil løbende holde kunder og samarbejdspartnere orienteret om udviklingen. Har du imidlertid spørgsmål til Brexit eller spørgsmål til vurderingen af dine rettigheder, er du velkommen til at kontakte os. 

Juridiske specialer
IP

Kontakt

Kolja Staunstrup
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 91
Mob. +45 61 61 30 30