Nyhed

Novo Holdings støtter sammenlægning af Novozymes og Chr. Hansen, der skaber en førende global leverandør af bioløsninger ved en lovpligtig fusion

Novozymes og Chr. Hansen (begge noteret på Nasdaq Copenhagen) har i dag offentliggjort, at de indgår en aftale om at skabe en førende global leverandør af bioløsninger ved en lovpligtig fusion af de to selskaber. Transaktionen støttes af Novo Holdings, der er kontrollerende aktionær i Novozymes og den største aktionær i Chr. Hansen. Som led heri har Novo Holdings afgivet visse forpligtelser til støtte for de to virksomheder. Novo Holdings er et helejet datterselskab af Novo Nordisk Fonden.

Novo Holdings supports combination of Novozymes and Chr. Hansen to create a leading global biosolutions partner through a statutory merger

Kromann Reumert har rådgivet Novo Holdings og Novo Nordisk Fonden om alle juridiske og fondsretlige aspekter ved transaktionen (bortset fra konkurrenceretlige aspekter). Den planlagte transaktion gennemføres ved en lovpligtig fusion af alle aktier, hvor Chr. Hansens aktionærer modtager ca. 1,53 nye aktier i Novozymes for hver aktie i Chr. Hansen svarende til en overkurs på 49% (baseret på handelskurserne pr. 9. december).

Fusionen er bl.a. betinget af, at den godkendes på ekstraordinære generalforsamlinger i hhv. Novozymes og Chr. Hansen, og af sædvanlige godkendelser fra konkurrencemyndighederne og øvrige myndigheder. 

Chr. Hansen er en global, differentieret bioscience-virksomhed med mere end 145 års erfaring inden for udvikling af naturlige ingredienser til fødevare-, ernærings-, lægemiddel- og landbrugsindustrien.  Novozymes er førende på verdensplan inden for biologiske løsninger og er verdens største leverandør af enzymer og mikrobielle teknologier. Koncernen vil efter fusionen have en samlet årlig omsætning i omegnen af 3,5 mia. euro, en medarbejderstab på omkring 10.000, et globalt netværk af 38 forsknings- og udviklingscentre og 23 produktionssteder.
 

Juridiske specialer
M&A

Kontakt

Christian Lundgren
Partner (København)
Dir. +45 38 77 45 30
Mob. +45 40 74 37 75
Jens Steen Jensen
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 46
Mob. +45 24 86 00 04
Thejs Tofting
Partner (København)
Dir. +45 38 77 45 51
Mob. +45 61 63 54 12