Nyhed

Mulighed for at benytte udtryk som "bæredygtig" og "bæredygtighed" i navnet på artikel 8-fonde

Fonde, der blandt andre karakteristika fremmer miljømæssige eller sociale karakteristika og derfor offentliggør oplysninger til investorer efter artikel 8 i Disclosureforordningen, vil kunne navngives med udtryk som "bæredygtig", når visse dele af fondens investeringer bidrager til miljømæssige eller sociale mål.

esg - papmænd - grønt - bæredygtig

Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed ("ESMA") har i en tilsynsbriefing den 31. maj 2022 udtalt, at fonde, der blandt andre karakteristika fremmer miljømæssige eller sociale karakteristika og derfor offentliggør oplysninger til investorer efter artikel 8 i Disclosureforordningen, vil kunne navngives med udtryk som "bæredygtig", når visse dele af fondens investeringer bidrager til miljømæssige eller sociale mål. Det samme gør sig gældende i forhold til navngivning af fonden med brug af udtryk som "ESG", "grøn" "social" og lignende "ESG-relaterede navne". Ligeledes oplister ESMA en række eksempler på konkrete fondsnavne.

ESMA fremhæver, at det vigtige er, at der ikke er tale om et misvisende navn for fonden. Dette er set i forhold til, hvad fonden specifikt har af investeringsmål og -strategi. Det er derfor vigtigt, at der er materiel og sammenhængende evidens for netop dette i den relevante fondsdokumentation sammenholdt med fondens navn.

Ovenstående gør sig også gældende for fonde, der offentliggør oplysninger efter artikel 9 i Disclosureforordningen, og fonde der offentliggør oplysninger efter artikel 5 i Taksonomiforordningen.

Det bemærkes for god ordens skyld, at ESMA's udtalelser ikke er bindende, men der er vores forståelse, at dette stemmer overens med Finanstilsynets opfattelse.

Hvis du har spørgsmål til navngivningen af finansielle produkter i lysets af ESMA's tilsynsbriefing, er du meget velkommen til at kontakte os for en drøftelse.

Kontakt

Jacob Høeg Madsen
Partner (København)
Dir. +45 38 77 44 58
Mob. +45 40 30 30 16
Anne-Marie Guldbrandsen
Senior Associate, Advokat (København)
Dir. +45 38 77 43 84
Mob. +45 51 50 14 66
Jonas Bernhard
Associate, Advokat (København)
Dir. +45 38 77 42 91
Mob. +45 24 95 65 77