Nyhed

Lagerbeskatning af investeringsejendomme: lovforslag sendt i høring

Skatteministeriet har netop sendt lovforslaget om lagerbeskatning af investeringsejendomme i høring. Ministeriet foreslår, at loven skal træde i kraft fra 1. januar 2023. Læs mere her, hvor vi opsummerer de væsentligste punkter fra lovforslaget.

Investeringsejendom - nybyggeri - hvide lejligheder 1920x1080

Som en del af finansieringen af den såkaldte "Arne-pension" aftalte regeringen sammen med en række andre partier den 10. oktober 2020, at der fra 2023 skulle indføres lagerbeskatning af ejendomsavancer. Skatteministeriet har netop sendt et lovforslag i høring, som angiver de nærmere detaljer for, hvordan lagerbeskatningen af investeringsejendomme skal udmøntes i praksis.

De væsentligste punkter fra lovforslaget kan opsummeres til nedenstående:

  • Der indføres lagerbeskatning af selskabers ejendomsavancer, så løbende værdistigninger eller -fald på ejendommene medregnes til indkomstopgørelsen.
  • Lagerbeskatningen omfatter alene udlejningsejendomme, det vil sige ejendomme, der udlejes i overvejende omfang (mere end 50 %).
  • Ejendomme, der anvendes i selskabets egen drift til eksempelvis lager, produktion eller domicil, bliver ikke omfattet.
  • Lagerbeskatningen gælder kun, hvis porteføljen af udlejningsejendomme overstiger en samlet handelsværdi på 100 mio. kroner. Handelsværdien opgøres samlet på koncernbasis (ligningslovens § 2).
  • Afskrivningsadgangen for de ejendomme, som bliver omfattet af lagerbeskatningen, fjernes.
  • Fonde og foreninger omfattet af fondsbeskatningsloven bliver ikke omfattet af lagerbeskatningen.
  • De nye regler skal gælde fra 1. januar 2023 og har virkning for indkomstår, der påbegyndes den 1. januar 2023 eller senere.

Der er høringsfrist den 18. august 2022.

Vores specialister på området vil nu nærlæse lovforslaget og står til rådighed, hvis du ønsker rådgivning eller har spørgsmål til det nye lovforslag.

Juridiske specialer

Kontakt

Michael Nørremark
Partner (København)
Dir. +45 38 77 44 61
Mob. +45 24 86 00 53
Lenni Hangaard Jensen
Associate, Advokat (Aarhus)
Dir. +45 38 77 12 28
Mob. +45 24 86 01 27