Nyhed

Justitsministeriet sender udkast til vejledninger om whistleblowerordninger i høring

Justitsministeriet har den 8. oktober 2021 sendt udkast til to vejledninger om whistleblowerordninger i høring, og endnu en er på vej.

Whistleblower - pap revet i stykker - blå og beige baggrund

Sagen kort 

Vejledningerne omhandler whistleblowerordninger på private arbejdspladser og på offentlige arbejdspladser. 
Om vejledningerne udtaler Justitsministeriet i høringsbrevet blandt andet, at "vejledningerne er udarbejdet med henblik på at understøtte implementeringen af whistleblowerloven". Derudover er meningen med vejledningerne, at de skal give en overordnet beskrivelse af gældende ret, herunder hvilke krav der er til udformningen af whistleblowerordninger og til håndtering af og opfølgning på de enkelte indberetninger. 
Udover de to vejledninger, der er sendt i høring, har Justitsministeriet annonceret, at der tillige kommer en vejledning for personer, der ønsker at indgive eller overvejer at indgive oplysninger som whistleblower. Denne vejledning er under udarbejdelse og vil snarest blive sendt i høring. 

Vores bemærkninger 

Med de to vejledninger får vi endnu et bidrag til at forstå og fortolke reglerne i whistleblowerloven. Kromann Reumert imødeser de endelige vejledninger, der forhåbentlig ligger klar inden den 17. december 2021, hvor whistleblowerloven træder i kraft.

Læs udkastet til de to vejledninger: Høringsdetaljer - Høringsportalen.
 

Juridiske specialer

Kontakt

Kristian Storgaard
Partner (Aarhus)
Dir. +45 38 77 44 70
Mob. +45 20 19 74 10
Filippa Maria Markmann Bentsen
Assistant Associate, Advokatfuldmægtig (København)
Dir. +45 38 77 10 79
Mob. +45 61 20 35 42