Nyhed

Gik du glip af noget i september?

Vi har samlet et udpluk af nyheder fra årets første efterårsmåned til dig, der ikke fik det hele med. Læs blandt andet om nye tiltag i håndteringen af COVID-19 i Danmark, et nyt styresignal fra Skattestyrelsen og muligheden for at blive persondataspecialist med den internationalt anerkendte CIPT-certificering.

Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontaktoplysninger på dine gæster

Som et led i at forebygge og inddæmme udbredelsen af COVID-19 i Danmark opfordrer myndighederne restauranter og caféer til at tilbyde gæster at registrere deres kontaktoplysninger. Partner Tina Brøgger Sørensen har udarbejdet en informerende skabelon, som restauranter og caféer kan tage afsæt i ved indhentelse af det frivillige samtykke fra gæsterne.

Læs mere og download skabelonen.

Lov om ny midlertidig arbejdsfordelingsordning vedtaget

Folketinget har vedtaget lov om adgang til iværksættelse af midlertidig arbejdsfordeling som led i håndteringen af COVID-19. Loven fastlægger de nærmere rammer for arbejdsgivere og lønmodtagere, der benytter den nye midlertidige arbejdsfordelingsordning, der er etableret på baggrund af trepartsaftalen af 31. august 2020.

Læs nyheden.

Generationsskifte ‒ nyt styresignal om værdiansættelse af aktieklasser i A/B-modeller

Skattestyrelsen har offentliggjort et nyt styresignal, der ændrer praksis for værdiansættelse af aktieklasser i såkaldte A/B-modeller. Ved værdiansættelsen skal der således fremover i visse tilfælde medregnes en gevinstmulighed. Den nye praksis har virkning fra den 28. februar 2021, og man kan dermed benytte den hidtidige indtil da. Hvis man går i overvejelser om et generationsskifte, bør man derfor snarest tage stilling til, om man ønsker at benytte A/B-modellen.

Læs nyheden.

Kursus: Bliv persondataspecialist med CIPT-certificering

Kromann Reumert udbyder den internationalt anerkendte CIPT-certificering den 19. og 20. oktober 2020 i København. 

Er blockchain død?

Blockchain har længe været fast inventar i samtaler om ny teknologi, disruption og kryptovaluta. Mange eksperter har i de seneste år spået om blockchains store indtog og alle teknologiens anvendelsesmuligheder ‒ men hvad er status egentlig? Er blockchain død? Vi tager temperaturen på den hypede teknologi og gør status på nogle af de største blockchainprojekter.

Læs nyheden.

Podcast: Udbudsnyt: miljøoplysninger, erstatningssager og konkurrencefordele

Podcastserien "Udbudsnyt" fra Kromann Reumert opdaterer dig i denne omgang på adgangen til aktindsigt i miljøoplysninger i forbindelse med offentlige udbud, konkurrencefordele for den hidtidige leverandør, adgangen for tilbudsgivere til at supplere og præcisere sit tilbud samt adgangen til at blive tilkendt erstatning i udbudssager.

Lyt til podcasten.

10 råd til udarbejdelsen af en klar og forståelig vederlagsrapport

Børsnoterede selskaber, der fik godkendt en ny vederlagspolitik på den ordinære generalforsamling i 2020, skal udarbejde en vederlagsrapport, som skal fremlægges til vejledende afstemning på den ordinære generalforsamling i 2021. I denne Q&A besvarer vi en række spørgsmål om kravene til de nye vederlagsrapporter og giver vores bud på, hvordan man udarbejder en klar og forståelig vederlagsrapport.

Læs de 10 råd.

Overdragelse af ejendomsselskaber – hvornår finder tilbudspligten anvendelse?

Sælgere og købere af ejendomsporteføljer skal være opmærksomme på lejelovens regler om tilbudspligt. Desværre er reglerne komplekse, og der har, på trods af flere lovændringer, længe været tvivl om både rækkeviden og forståelsen af dem. I denne nyhed kan du læse mere om den såkaldte Six Pack-dom fra Højesteret, der bidrager til en større klarhed over reglerne.

Læs nyheden.

Kontakt

Anders Stubbe Arndal
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 05
Mob. +45 20 44 21 92