Nyhed

Gik du glip af noget i januar?

I januar tog vi hul på et nyt år med mange interessante juridiske nyheder. Fik du det hele med? Ellers holder vi dig opdateret i denne nyhed.

5 gode grunde til at oprette testamente i 2021

Der er mange gode grunde til at oprette et testamente – så gør det til et nytårsforsæt at få det på plads i 2021. Vi giver dig her 5 af de vigtigste årsager til, at du bør sætte oprettelsen af et testamente på dagsordenen.

Læs nyheden.

Pligt til at afvise tilbud

I en ny kendelse slår Klagenævnet for Udbud fast, at ordregivere har pligt til at afvise tilbud, som er baseret på en konkurrencebegrænsende aftale. Læs mere om den principielle og vigtige kendelse i denne nyhed.

Læs nyheden.

Digitalt indhold får regulering i købeloven ‒ opdatering af reglerne om forbrugerkøb på vej

Købelovens regler om forbrugerkøb har stor betydning i det daglige handelsliv. Nu er der en opdatering af reglerne på vej, som er baseret på to EU-direktiver om varer og digitale tjenester. Ud over en opdatering af reglerne om køb af varer får visse digitale tjenester nu også en regulering i købeloven. Vi giver her et kort overblik over de væsentligste ændringer, der foreslås i den netop afgivne delbetænkning.

Læs nyheden.

Danmarks største solcelleprojekt er en realitet

Kromann Reumert har bistået Begreen under forhandlingerne med Luxcara om fire nye solcelleparker i Danmark. Aftalen er "en af de største transaktionerne nogensinde inden for solcelleparker i Europa".

Læs nyheden.

Ny rapport: Status for offentlig konkurrence 2020

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udgivet "Status for offentlig konkurrence 2020". Vi giver et indblik i de statiske uddrag og en nærmere gennemgang af rapportens konklusioner om fleksible udbudsprocedurer ‒ et af tre særlige emner i rapporten.

Læs nyheden.

Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik

Et nyt lovkrav betyder, at store og børsnoterede virksomheder fra den 1. januar 2021 skal redegøre for deres politik for dataetik i ledelsesberetningen eller på hjemmesiden. Hvis virksomheden ikke har en politik for dataetik, skal ledelsesberetningen indeholde en redegørelse for fravalget. Tilsvarende krav gælder for visse finansielle virksomheder. I denne nyhed kan du få indblik i dataetikbegrebet og blive klogere på, hvilken betydning lovkravet har for din virksomhed.

Læs nyheden.

Brexit: Bekendtgørelse om engelske forsikringsselskabers virksomhed i Danmark

Da Storbritannien er udtrådt af EU, og overgangsperioden er udløbet, har Finanstilsynet udstedt en bekendtgørelse om tilladelse til at drive virksomhed i Danmark for visse forsikringsselskaber med hovedsæde i Storbritannien.  

Læs nyheden.

10 fokusområder for din virksomhed i 2021

Sæt standarden ‒ definér fremtiden. Vi har samlet 10 fokusområder, som din virksomhed bør være opmærksom på i 2021. Rapporten giver dig indsigt og inspiration til at navigere i en kompleks (juridisk) verden.

Læs nyheden.

Cybersikkerhed – opdaterede vejledninger til topledelsen

Cybersikkerhed og cyberrobusthed er et ledelsesspørgsmål, der kræver forankring, forståelse og prioritering hos topledelsen. Bestyrelsesforeningen har i samarbejde med blandt andre Kromann Reumert, Center for Cybersikkerhed og andre centrale aktører på cyberområdet netop opdateret sine vejledninger til bestyrelsers og direktioners strategiarbejde på cyberområdet.

Læs nyheden.

Podcast: 'Månedens afgørelse': Ansvarsfordeling og erstatningsudmåling i byggesager

Voldgiftsretten har i en nylig afgørelse (TBB 2020.764) taget stilling til og fordelt ansvaret for mangler mellem en hovedentreprenør og en totalrådgiver i en sag om mangelfulde gulve, ligesom Voldgiftsretten tog stilling til bygherrens erstatningskrav og tabsopgørelse. Podcasten guider dig igennem 'månedens afgørelse' og dens betydning for både entreprenører, rådgivere og bygherrer i fremtiden.

Hør podcasten.

Kontakt

Anders Stubbe Arndal
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 05
Mob. +45 20 44 21 92