Nyhed

Gik du glip af noget i februar?

En kommende whistleblowerlov, virtuelle generalforsamlinger og nye vurderingsprincipper for landbrugsjord med solceller og vindmøller. Læs med her, og bliv opdateret på nogle af februars mange spændende juridiske nyheder.

Kommende whistleblowerlov forpligter arbejdsgivere til at etablere whistleblowerordning

Justitsministeriet har sendt et udkast til et forslag om en whistleblowerlov i høring. Loven skal implementere whistleblowerdirektivet og forpligter dermed arbejdsgivere med minimum 50 ansatte til at etablere en whistleblowerordning. Lovudkastet styrker beskyttelsen af whistleblowere i dansk ret og udvider direktivets område for, hvornår der kan ske indberetning af overtrædelser.

Læs nyheden.

Folketinget vedtager nye vurderingsprincipper for landbrugsjord med solceller og vindmøller

Folketinget vedtager ny lov, der ændrer principperne for værdiansættelse af erhvervsejendomme. I denne nyhed kan du blive klogere på de elementer i lovændringen, der påvirker beskatningsgrundlaget for grunde med vindmøller eller solcelleanlæg. Ejere af sådanne grunde kan nemlig allerede nu begynde at forberede sig på en betydelig skattestigning.

Læs nyheden.

Virksomhed idømt bøde på 100.000 kroner for overtrædelse af GDPR

Byretten i Aarhus traf i februar afgørelse i den første straffesag mod en virksomhed for overtrædelse af databeskyttelsesforordningen. Den tiltalte virksomhed blev idømt en bøde på 100.000 kr. for mangelfuld sletning af personoplysninger og dermed overtrædelse af GDPRs krav om opbevaringsbegrænsning. Retten idømte virksomheden en betydeligt lavere bøde end beløbet på 1,5 mio. kr., som Datatilsynet og anklagemyndigheden havde indstillet til.

Læs nyheden.

Politisk aftale baner vejen for verdens første energiø

Den 4. februar 2021 indgik regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier en aftale, der baner vejen for etablering af verdens første energiø, der skal anlægges i den danske del af Nordsøen.

Læs nyheden.

Tjekliste til den virtuelle generalforsamling

I mange selskaber og foreninger drøftes det, om den årlige generalforsamling i 2021 skal afholdes virtuelt – men hvordan gør man det på en måde, der ikke kompromitterer kvaliteten? Det virtuelle format kalder nemlig på mange nye, grundige overvejelser, som vi med en praktisk tjekliste har gjort mere overskuelige.

Læs tjeklisten.

Bliver "human rights due diligence" snart obligatorisk for europæiske virksomheder?

EU-Kommissionen har forpligtet sig til at fremlægge et direktivforslag om obligatorisk "human rights due diligence" i løbet af 2021. Men hvad dækker begrebet egentlig over? Og hvilke konsekvenser vil direktivet få for danske virksomheder? Det kan du blive klogere på i denne nyhed.

Læs nyheden.

Første fængselsstraf for skjult abonnement

Østre Landsret idømmer en direktør ubetinget fængselsstraf i to år og tre måneder for en abonnementsfælde. Forholdet blev politianmeldt af Forbrugerombudsmanden i 2016 som overtrædelse af straffelovens bestemmelse om bedrageri.

Læs nyheden.

Kontakt

Anders Stubbe Arndal
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 05
Mob. +45 20 44 21 92