Nyhed

FLSmidth har indgået kontrakt: Nyt bæredygtigt hovedsæde skal genbruge mursten

Kromann Reumert har bistået cementkoncernen FLSmidth på endnu en større sag - nemlig indgåelsen af domicillejekontrakt for koncernens nye hovedsæde i København. Nærmere bestemt i CPH Pulse, som er et nyt markant udviklingsprojekt beliggende på Havneholmen.

Sagsomtale-FLSmidth

FLSmidth har beboet sit nuværende hovedsæde siden 1956 og igennem en længere periode været på udkig efter en nyt sted til de ca. 800 ansatte, som normalt arbejder ud fra det eksisterende hovedsæde i Valby. 

Bæredygtighedscertificering et krav

FLSmidth har lagt stor vægt på bæredygtighed i det kommende byggeprojekt, og det har således været et krav, at Skanska som udvikler, og nuværende udlejer skal stå på mål for opnåelse af såkaldt DGNB Platin-certificering, som er den højeste bæredygtighedscertificering inden for byggeri. Som en ekstra lille krølle på bæredygtigheden vil visse af murstenene fra domicilet i Valby tillige indgå i det kommende hovedsædes mure. 

Ligeledes har parterne i processen og kontrakten haft fokus på ESG (Environmental, Social and Governance) Performance, idet både FLSmidth og udlejer har forpligtet sig til gennem lejeperioden at fokusere på blandt andet kontrol, optimering og reduktion af lejemålets energiforbrug.

Max sikring i et usikkert marked

Netop FLSmidths høje krav til bæredygtighed, indretning af huset samt sikring af mest mulig fleksibilitet i kontrakten har medført en kompliceret og langstrakt forhandlingsproces, som ligeledes har været påvirket af usikkerheden i markedet vedrørende prisstigninger og forsinkelse i byggemarkedet. 

Kontakt

Anna Sjóvará
Assistant Associate, Advokatfuldmægtig (København)
Dir. +45 38 77 10 80
Mob. +45 24 86 00 55