Nyhed

Fire virksomheder vedtager bøder for kartelsamarbejde

Fire partnervirksomheder i Nye Visioner vedtager bøder for at have overtrådt forbuddet mod konkurrencebegrænsende aftaler ved at indgå aftaler om priser og kundedeling.

Coaching - kursus - konkurrenceret - speaker

Forretningskonceptet Nye Visioner tilbyder blandt andet kurser inden for personlig planlægning og effektivitet, mødeledelse, stressforløb og cheftræningsforløb. Udvikleren af konceptet stiller - mod provision - forretningskonceptet til rådighed for en række virksomheder, som herefter bliver partnervirksomheder i Nye Visioner.

Fire partnervirksomheder i Nye Visioner har i perioder, der strækker sig fra fire år og fire måneder op til syv år og ti måneder, indgået aftaler om priser og fordeling af kunder i strid med konkurrencelovens § 6 og TEUF artikel 101. Virksomhederne har vedtaget bøder på 10.000-90.000 kr. for overtrædelserne. 

Ved fastsættelsen af bødernes størrelse lagde Konkurrencerådet vægt på overtrædelsernes grovhed og varighed samt virksomhedernes omsætning. Det udgjorde dog en formildende omstændighed, at virksomhederne selv medvirkede til sagernes opklaring.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen undersøger for øjeblikket, om flere end de fire partnervirksomheder er omfattet af ulovlige aftaler i regi af Nye Visioner.

Læs Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressemeddelelse om bødeforlægget.

Nedenfor kan du læse bødevedtagelserne for de fire implicerede partnervirksomheder:

Læs bødeforelægget for Make Life Less Complicated & Speakup.
Læs bødeforelægget for Work Efficiently.
Læs bødeforelægget for Work Simple.
Læs bødeforelægget for Cosmo.
 

Juridiske specialer

Kontakt

Jens Munk Plum
Partner (København)
Dir. +45 38 77 44 11
Mob. +45 21 21 00 22
Carina Czerwinski Dall
Director, advokat (Aarhus)
Dir. +45 38 77 12 18
Mob. +45 61 20 35 46