Nyhed

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik for at nægte indsigt i video­overvågning

Datatilsynet har udtalt en alvorlig kritik af en vaskehal, der – i strid med databeskyttelsesforordningen – afslog en borgers anmodning om indsigt.

Kort om sagen

Den 20. juni 2018 bad en borger vaskehallen Wash World om at få en kopi af tv-overvågningsoptagelser af sig selv, sin søn og sin bil i Wash World. Efter gentagende forespørgsler fra borgeren afviste Wash World indsigtsanmodningen med den begrundelse, at der også var andre personer på optagelserne.

Wash World endte dog med at udlevere optagelserne den 25. september 2018 – mere end tre måneder efter, at borgeren bad om indsigt i videomaterialet.

Datatilsynets udtalelse

I sin kritik udtalte Datatilsynet indledningsvis, at databeskyttelsesforordningen udelukkende giver den registrerede ret til at få udleveret oplysninger om sig selv. 

Derefter udtalte Datatilsynet, at en indsigtsanmodning skal besvares inden for en "absolut" frist på tre måneder, og at den dataansvarlige er forpligtet til at sløre eller på anden måde fjerne øvrige personer, som fremgår af tv-overvågningsoptagelserne.

Wash World havde derfor ikke været berettiget til at afvise indsigtsanmodningen. Optagelserne skulle derfor have været udleveret til borgeren, senest tre måneder efter anmodningen blev fremsat. 

Da dette ikke var sket, udtalte Datatilsynet en alvorlig kritik af Wash World.

Juridiske specialer

Kontakt

Kristian Storgaard
Partner (Aarhus)
Dir. +45 38 77 44 70
Mob. +45 20 19 74 10