Nyhed

Datatilsynet udgiver ny vejledning om data­beskyttelse og ansættelses­forhold

Den 26. november 2018 udkom den længe ventede HR-vejledning fra Datatilsynet. Vejledningen fokuserer på en lang række problemstillinger, der kan opstå, når man som arbejdsgiver behandler sine medarbejderes personlige oplysninger.

I forbindelse med at databeskyttelsesforordningen nu finder anvendelse, har Datatilsynet udarbejdet og udgivet en række vejledninger. Den seneste, der udkom i november, er 'Vejledning om databeskyttelse på det ansættelsesretlige område'.

Denne vejledning fokuserer på persondataretlige problemstillinger på det private og offentlige arbejdsmarked og på de situationer, hvor der gælder kollektive overenskomster for ansættelsesforholdet.

Vejledningen beskriver blandt andet: 

  • grundlæggende begreber og principper i databeskyttelsesretten
  • dataansvar i ansættelsesretlig sammenhæng, herunder i henhold til arbejdsgiveren tillidsrepræsentanten og den faglige organisation
  • medarbejdere og jobansøgeres rettigheder, herunder oplysningspligten og ikke mindst indsigtsretten
  • arbejdsgivers behandling af personoplysninger under rekrutteringsprocessen
  • arbejdsgivers behandling af personoplysninger under og efter ansættelsen. 
     

Vejledningen giver konkrete eksempler på og specifikke retningslinjer for, hvordan behandling af personoplysninger i ansættelsesretlige sammenhænge skal udføres i overensstemmelse med reglerne i databeskyttelsesforordningen.

Kromann Reumerts anbefaling

Kromann Reumert anbefaler, at man som arbejdsgiver læser vejledningen grundigt og forholder sig til, hvorvidt virksomhedens nuværende behandlingsaktiviteter stemmer overens med reglerne i databeskyttelsesforordningen og Datatilsynets retningslinjer.

Juridiske specialer

Kontakt

Marianne Granhøj
Partner (København)
Dir. +45 38 77 46 80
Mob. +45 24 27 48 20
Nicoline Hermann Stilling
Senior Associate, Advokat (København)
Dir. +45 38 77 43 33
Mob. +45 61 20 35 44