Nyhed

Datatilsynet: Nye vilkår og vejledninger for kreditoplysnings­bureauer

Datatilsynet har opdateret vilkårene for kreditoplysningsbureauernes behandling af oplysninger til bedømmelse af økonomisk soliditet og kreditværdighed med henblik på videregivelse. Samtidig har tilsynet offentliggjort to nye vejledninger om kreditoplysning. I denne nyhed giver vi dig overblik over de nye vilkår og vejledninger.

De nye vilkår for kreditoplysningsbureauerne kommer i forbindelse overgangen til den nye databeskyttelsesforordning og den dertilhørende databeskyttelseslov. Formålet er at beskytte den registreredes rettigheder. De nye vilkår er fastsat af Datatilsynet med hjemmel i Databeskyttelseslovens § 26, stk. 4.

Den første af de to nyeste vejledninger om kreditoplysningsbureauer indeholder først og fremmest en afgrænsning af, hvornår der er tale om kreditoplysningsbureauvirksomhed, der er omfattet af de særlige regler herom. Datatilsynet bekræfter i den forbindelse, at en virksomhed, der alene består i videregivelse af standardmæssige finansielle nøgletal, ifølge Datatilsynets praksis ikke skal anses for omfattet af reglerne om kreditoplysningsbureauer, herunder kravet om tilladelse. Dernæst beskriver vejledningen, hvordan ansøgningsprocessen foregår, og de ovenfor omtalte nye vilkår, som tilsynet stiller i forbindelse med tilladelsen til at drive kreditoplysningsbureauvirksomhed.   

Den anden af de to nye vejledninger angår reglerne for videregivelse af oplysninger om gæld til det offentlige til kreditoplysningsbureauer. 

Læs Datatilsynets pressemeddelelse

Juridiske specialer

Kontakt

Kristian Storgaard
Partner (Aarhus)
Dir. +45 38 77 44 70
Mob. +45 20 19 74 10
Heela Lakanval
Director, advokat (København)
Dir. +45 38 77 46 61
Mob. +45 61 55 21 94