Nyhed

Danske tagpapaktører frifundet for hævdede overtrædelser af konkurrence og markedsføringsloven

Sø- og Handelsretten har frifundet Nordic Waterproofing A/S, Tagpapbranchens Oplysningsråd (TOR) og Tommy Bunch-Nielsen for Hydrotec Danmark A/S og TAG DK A/S’ krav om erstatning for hævdede konkurrence- og markedsføringsretlige forhold.

Tagpap - Ild - dispute resolution 1920x1080.jpg

Sagen udsprang af Konkurrencerådets afgørelse fra 2017 (også omtalt tidligere), som fastslog, at Nordic Waterproofing og TOR havde afskærmet konkurrenter fra markedet for tagpap og tagfolie og dermed overtrådt konkurrencereglerne. Afgørelsen blev i 2019 tilsidesat af Konkurrenceankenævnet og hjemvist til fornyet behandling ved Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som efter yderligere indgående juridiske analyser og markedsundersøgelser lukkede sagen i april 2020.

Erstatning krævet

Hydrotec og TAG DK anlagde i juni 2017 – i forlængelse af Konkurrencerådets afgørelse – sag mod Nordic Waterproofing, TOR og Tommy Bunch-Nielsen (som direktør for TOR) og krævede erstatning på et trecifret millionbeløb for hævdede overtrædelser af konkurrenceloven. I 2020 udvidede Hydrotec og TAG DK sagen til også at angå hævdede overtrædelser af markedsføringsloven og gjorde gældende, at Nordic Waterproofing, TOR og Tommy Bunch-Nielsen skulle have udtalt sig miskrediterende og også på anden vis handlet i strid med markedsføringsloven.

I det hele frifindelse

Nordic Waterproofing, TOR og Tommy Bunch-Nielsen blev i det hele frifundet af Sø- og Handelsretten.

I relation til Tommy Bunch-Nielsen fandt Sø- og Handelsretten, at han som person slet ikke var omfattet af de konkurrence- og markedsføringsretlige regler, hvorfor han allerede af den grund skulle frifindes. I relation til Nordic Waterproofing og TOR fandt retten, at et krav baseret på de markedsføringsretlige forhold var forældet, da Hydrotec og TAG DK havde været bekendt med de omhandlede forhold allerede fra 2012-2013, jf. forældelseslovens § 3, stk. 1, jf. § 2, stk. 4.

Derudover erklærede Sø- og Handelsretten sig enig i Konkurrenceankenævnets afgørelse og begrundelse, for så vidt angik de konkurrenceretlige forhold, og fandt det således ikke bevist, at Nordic Waterproofing og TOR havde indgået en aftale eller samordnet praksis, som havde til formål eller til følge at begrænse konkurrencen ved at afskærme det danske marked for tagpap og tagfolie.

Sø- og Handelsrettens dom er anket til Vestre Landsret. Frank Bøggild og Morten Kofmann fra Kromann Reumert fører sagen for Nordic Waterproofing, TOR og Tommy Bunch-Nielsen.

Juridiske specialer

Kontakt

Frank Bøggild
Partner (København)
Dir. +45 38 77 45 95
Mob. +45 24 86 00 11
Morten Kofmann
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 35
Mob. +45 24 86 00 40