Nyhed

Årets virksomhedsjurist 2023 er fundet

Efter en dag fyldt med spændende oplæg om juridiske overvejelser om og praktisk brug af AI, kårede vi årets virksomhedsjurist. Ho Kei Au fra energiselskabet Better Energy løb med prisen.

Vinder af Virksomhedsjuristprisen 2023

Camilla Holm-Jensen (Head of GP Secretariat & People2People, Mellemfolkeligt Samvirke), Ho Kei Au (Chief Legal Officer, Better Energy), Helle Bjørnskov Fischer (bestyrelsesmedlem, Danske Virksomhedsjurister), og Morten Kofmann (partner, Kromann Reumert). 25. september 2023

Vi og Danske Virksomhedsjurister (DVJ) modtog i år et rekordstort antal nominerede, og det var ikke nemt at vælge en vinder blandt de mange højt kvalificerede kandidater til Årets Virksomhedsjurist.

Ho Kei Au fra energiselskabet Better Energy, der er kendt for sine solcelleparker, udmærkede sig dog og fik flotte ord med på vejen, inden han fik overrakt prisen:

  • En enestående evne til at se helheden i projekterne og gå efter de rigtige løsninger for både virksomhed og samarbejdspartnere.
  • En stærk kommerciel forståelse og er i stand til at finde løsninger, der er både juridiske og kommercielt forsvarlige.
  • En dygtig leder, der har opbygget en afdeling med knap 40 medarbejdere fordelt på fire markeder i Europa.
  • En leder med fokus på følelsesmæssig intelligens og et godt arbejdsmiljø med tillid og tryghed.
  • En stor ambassadør for virksomhedens værdier og arbejder aktivt for at fremme forståelsen for virksomhedsjuristens rolle i virksomheden.

Med prisen følger 75.000 kroner, som vinderen donerer til en velgørende organisation efter eget valg. Ho Kei Au valgte at donere pengene til Mellemfolkeligt Samvirke og deres indsats i Ukraine. Camilla Holm-Jensen, Head of GP Secretariat & People2People, modtog prisen på vegne af Mellemfolkeligt Samvirke.

Ho Kei Au har sat lidt ord på anerkendelsen som årets virksomhedsjurist:

Dagens fokus var kunstig intelligens

Inden prisuddelingen lagde deltagerne ører til flere spændende og praktiske indlæg om kunstig intelligens.

Dan Rose og Bonnie Roy fra konsulentvirksomheden TodAI fortalte om forskellen på generativ AI og klassisk AI, hvad vi kan bruge de forskellige former for AI til, om de typiske faldgruber samt et bud på den kommende udvikling.

Vores Head of IT, Jacob Brønnum-Schou, og partner Kristian Storgaard underholdt med nogle af de mange forskellige muligheder og juridiske faldgruber ved brugen af AI og om kunsten at "prompte". Partner Pia Kirstine Voldmester sluttede dagens faglige program af med at forholde sig til, om GDPR og AI er en giftig alfabetsuppe eller noget, der kan håndteres og om vigtigheden heraf.

Få 10 råd til dit arbejde med ChatGPT og anden generativ AI

Om Virksomhedsjuristprisen

Virksomhedsjuristprisen har til formål at synliggøre virksomhedsjuristernes værdi for dansk erhvervsliv. Vi stiftede sammen med Danske Virksomhedsjurister prisen, som vi i 2023 uddeler for niende gang.

Vi giver prisen til en virksomhedsjurist eller et juridisk team, der har ydet en særlig anerkendelsesværdig indsats for den virksomhed, som juristen/teamet arbejder i, og/eller synliggjort virksomhedsjuristens rolle som en værdiskabende og strategisk ressource for dansk erhvervsliv.

Læs mere om Virksomhedsjuristprisen

Kontakt

Christina Bruun Geertsen
Managing Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 26
Mob. +45 20 10 63 69
Arne Møllin Ottosen
Partner (København)
Dir. +45 38 77 44 66
Mob. +45 20 19 74 62
Pernille Høstrup Dalhoff
Director, advokat (København)
Dir. +45 38 77 43 41
Mob. +45 24 86 00 59