Nyhed

Kromann Reumert bistår Bavarian Nordic med statsstøtteaftale på 800 mio. kr. til udvikling af en dansk COVID-19-vaccine

Kromann Reumert har bistået den danske vaccinevirksomhed Bavarian Nordic med indgåelsen af en aftale med den danske stat (Sundhedsministeriet) om statsstøtte på op til 800 millioner kroner til udvikling af en dansk COVID-19-vaccine.

I henhold til støtteaftalen udbetaler den danske stat et støttebeløb på op til i alt 800 millioner kroner betinget af Bavarian Nordics opnåelse af en række milepæle, heriblandt afslutning af de igangværende kliniske forsøg i fase II, gennemførelse af kliniske forsøg i fase III samt opskalering af den kommercielle produktion af vaccinen.

Støttebeløbet skal potentielt betales tilbage til den danske stat, forudsat at udviklingen af vaccinen og opnåelsen af markedsføringstilladelse er succesfuld. I så fald sker tilbagebetalingen i form af levering af vacciner samt eventuelle royaltybetalinger til staten. Desuden vil staten kunne opnå en fortjeneste i form af en yderligere, begrænset royaltybetaling, afhængigt af vaccinens kommercielle succes.

EU-Kommissionen har godkendt statsstøtten, men aftalen er fortsat betinget af Folketingets Finansudvalgs endelige godkendelse.

Kromann Reumert har bistået Bavarian Nordic med forhandling af de nærmere vilkår for statsstøtten og levering af vacciner til den danske stat samt rådgivet om de statsstøtteretlige aspekter af aftalen.

Læs mere: Bavarian Nordic receives funding from the Danish Ministry of Health to advance the development of Covid-19 booster vaccine (bavarian-nordic.com) og Støtte til udvikling af dansk Covid-19 vaccine (sum.dk)

Juridiske specialer
Brancher

Kontakt

Oliver Machholdt
Partner (København)
Dir. +45 38 77 46 06
Mob. +45 61 20 11 74
Bart Creve
Partner (København)
Dir. +45 38 77 45 47
Mob. +45 61 61 30 27
Malene Rosbach
Associate, Advokat (København)
Dir. +45 38 77 42 20
Mob. +45 24 86 01 26