Nyhed

Kromann Reumert bistår AffaldVarme Aarhus med aftale om opførelse af EU's største geotermiske fjernvarmeanlæg

Forsyningsselskabet AffaldVarme Aarhus har indgået en 30-årig aftale med det A.P. Møller-ejede geotermiselskab, Innargi, om opførelse og drift af Europas største geotermiske fjernvarmeanlæg samt levering af geotermisk fjernvarme. Kromann Reumert har bistået AffaldVarme Aarhus med aftalen.

Sagsomtaler-grafik_1920x1080 DK.jpg

Anlægget på 110 MW kan i 2025 begynde at levere varme til aarhusianerne, og når det er i fuld drift i 2030 vil det kunne dække ca. 20% af fjernvarmebehovet i Aarhus.

Eksperter fra Kromann Reumerts energiretsteam har bistået med at udarbejde og indgå aftalen. Kontakt Erik Bertelsen eller Matilde Juul.

Hvad er geotermi?

Geotermi er den varmeenergi, der stammer fra jordens indre. To til tre km nede i Danmarks undergrund er der mange steder 60-80 grader varmt geotermisk vand. I et geotermisk anlæg pumpes det varme geotermiske vand op til overfladen, varmen høstes og overføres til vandet i fjernvarmenettet i et lukket kredsløb. Herefter pumpes det geotermiske vand ned i undergrunden igen. Energikilden er uudtømmelig.

Læs mere: EU’s største geotermiske fjernvarmeanlæg bygges i Aarhus (affaldvarme.dk) og  EU’s largest geothermal plant to be built in Denmark (apmoller.com)

Juridiske specialer

Kontakt

Erik Bertelsen
Partner (Aarhus)
Dir. +45 38 77 43 11
Mob. +45 20 19 74 12