Nyhed

Green Summit Denmark: fra viden om juraen bag til praktisk erfaring med ESG

I sidste uge var vi sammen med Legal 500 vært for Green Summit Denmark 2022. Arrangementet gav nyt indblik i arbejdet med bæredygtighed. Her følger nogle af de vigtigste budskaber fra paneldiskussionerne.

Green-Summit-LinkedIn-1920x1650

Paneldiskussionerne fokuserede på emner som fremskyndelse af den grønne omstilling gennem virksomheders arbejde med bæredygtighedsdue diligence og samarbejde samt colourwashing og udfordringer på ledelsesniveau. Paneldeltagerne delte ud af deres erfaringer og synspunkter:

Robert Kirstejn Schmidt, Head of Sustainability hos Nuuday: "Den grønne omstilling drives af kunderne og samfundet, og efter min mening vil lovgivning kunne få udviklingen til at gå endnu hurtigere. Dengang vi talte om CSR, var S'et i fokus. Nu, hvor det handler om ESG, taler vi mest om E'et (herunder klima) og glemmer ofte S'et. Diversitet, inklusion og tilhørsforhold er vigtige aspekter for os."

Thomas Hinrichsen, partner og advokat hos Copenhagen Infrastructure Partners: ”Behovet for løbende og omfattende investeringer i dekarboniseringsteknologier er en af de største udfordringer i forbindelse med den grønne omstilling."

Susan Korsholm Høj, Legal Counsel og Head of ESG hos CataCap Management: "Vi har brug for intern undervisning. Der er brug for undervisning i ESG på ledelses- og bestyrelsesniveau. Og så er der et råb om fælles standarder. Lovgivning og EU-taksonomi vil forhåbentlig bidrage hertil, men vil også kunne øge kompleksiteten."

Lone Wandahl Mouyal, lektor og ph.d. ved Københavns Universitet: "Indtil nu har virksomhedernes arbejde med bæredygtighed primært været baseret på frivillige initiativer. Nu erstattes de af egentlig lovgivning. Med ESG er der ikke tale om en opfindelse af hjulet. Vi skal bare lære at køre en ny bil."

Trine Pondal, Head of Sustainability and Social Responsibility hos Flying Tiger Copenhagen: "Vi bruger aldrig ordet "bæredygtig" - i sin egentlige betydning kan det nærmest ikke bruges om noget, og vi ønsker også at undgå "colourwashing". I stedet er vi hyperfaktuelle: "Produktet består af ..."."

Marissa Saretsky, VP, Global Sustainability hos Pandora: "Forandringer tager tid. Først skal du fastlægge det rette ambitionsniveau, og det kræver drøftelser og afstemning med bestyrelsen for at sikre ledelsens opbakning. Når ambitionen er klar, skifter man gear for at sikre, at de rette teams og ressourcer er på plads til rent faktisk at få arbejdet udført."

Maria Holst Levin, partner hos Kromann Reumert: "Arbejdet med bæredygtighed skal ikke gøres til et stort monster. Start med at se på, hvilke regler I skal forholde jer til: "hvad er vore risici, og hvad er vigtigst?". Så kan I bygge videre derfra."

Kristjan Jespersen, lektor og ph.d. ved Copenhagen Business School: "Indtil nu har det været et spørgsmål om hensigter over for profit, men der skal findes en balance. For at undgå colourwashing skal virksomheder centralisere deres data og have folk med forstand på dataindsamling."

Green Summit Denmark udspringer af Legal 500's Global Green Guide, der sætter fokus på advokatfirmaer omkring i verden, der bidrager til den grønne omstilling, og hvor Kromann Reumert er nævnt for sin indsats. Læs mere.

Kontakt

Sofie Jensen
Director, advokat (København)
Dir. +45 38 77 44 83
Mob. +45 20 19 74 43